2011 m. balandžio 19 d., antradienis

Įkvėpimo paieškos dienos Nr.7- Tage Andersen


Kai pradėjau rašyti apie savo įkvėpėjus, šio žmogaus mano sąraše nebuvo. Apie jį sužinojau atsitiktinai, po šių nuostabių akimirkų, kai teko pavėluoti į autobusą ir maloniai išgerti kavos su bendraminte, kuri prasitarė apie savo floristikos korifėjų.
Keli kompiuterio klavišų paspaudimai ir ... patekau į nuostabų Tage Andersen augalų pasaulį, mistišką, užburiančią pasaką! Pradėjau ieškoti daugiau informacijos ir radau puikų tekstą YAPHI dienoraštyje, kurį nelabai meistriškai pabandžiau išversti:
" Danijoje yra du žinomi Andersenai: vienas - Hansas Kristijanas, kitas -Tage. Pirmasis parašė įžymiasias pasakas, antrasis sugalvojo pasaką apie gėles: dirbtuvėse, kuriosse skamba E.Grygo muzika, pagrindinis herojus apsirengęs kai Ole Lukoje, meistrauja baldus ir komponuoja puokštes."
Iš tiesų - Tage atrodo, lyg pats būtų savo pasakos veikėjas. Jo darbai į nieką nepanašūs, lyg padengti laiko dulkėmis, atrodo kad tuoj pat išgirsime pasakos pradžią: "Seniai seniai, už devynių jūrų...".
Tage Andersen gimė 1947 m. kovo 29 d.Danijoje, Heltborge. Baigęs konditerio mokslus, kurį laiką darbavosi šioje strityje. 1967 m. mažame Kjellerup miestelyje jis atidarė pirmąją savo gėlių parduotuvėlę. Tage lydėjo sėkmė ir 1972 m. jis persikelė į Viborg miestą. Ten Tage pradėjo eksperimentuoti su įvairiomis medžiagomis: metalu, medžiu, stiklu, akmeniu ir pan. Užsiimė interjerų kūrimu, sodų-parkų dizainu. Eksperimentai pasisekė, Tage vardas tapo žinomas visoje Danijoje, jį pakvietė dirbti karališkoji šeima. 1976 m. Tage persikelė į Kopenhagą. Nuo 1987 m. jis įsikūrė senoviniame name Ny Adelsgade 12, kuriame telpa visas jo pasaujis: oranžerija, dirbtuvės, muziejus. Ten galima jį rasti ir dabar.
Lieka tikėtis, kad kada nors pavyks ten apsilankyti...

Tage Andersen internetinis puslapis



Nuotraukos iš www.floristic.ru

I invite you to access great danish Master Tage Andersen - www.em-online.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą